Episode 2, Noorder Bioscoop en CineNoord

De producenten van Noorder Bioscoop en CineNoord presenteren ‘Episode 2: De Nieuwe Banier in Beweging!’ Zodat meer mensen meer aan cultuur (kunnen) deelnemen en ook als testcase voor een nieuwe, vaste filmplek – centraal gelegen in Rotterdam Noord – vertoont dit festival er het laatste weekend van oktober 10 films verspreid over twee zalen.

Voor een symbolisch bedrag van 50 cent kunnen bezoekers vr. 25, za. 26 en zo. 27 oktober genieten van een mooie selectie aan films. Met het brede programma en dans en theater als algemeen uitgangspunt brengt Episode 2 deze historische plek écht in Beweging!

 

Films als Rize (LaChapelle), Lang & Gelukkig (Kramer), The Red Shoes (Powell & Pressburger) en Black Swan (Aranofsky) vormen een greep uit het hoofdfilmprogramma. Aansluitend vinden er exposities en presentaties plaats van onder andere Chris Ripken, Daily Danai, Studio de Bakkerij, Martijn Kappers, Paul Sixta/Mor Shani (Dansateliers), Swap Shop en Wim Wiegman. Middels filmpjes en affiches presenteren kinderen en bewoners uit Noord zich eveneens op het festival. Dit met behulp van onder andere Annelies Goedhart, Film des Forêts (in samenwerking met SKVR) en Studio Scope.


foto: Jeroen van der Horst

Op de woensdag voorafgaande aan Noorder Bioscoop | Episode 2 vertoont CineNoord de film Pina (2011, Wim Wenders). En op hun nieuwe locatie in het Zomerhofkwartier vertoont Kriterion Rotterdam op donderdag 24 oktober een drietal dansfilms van Noud Heerkens.

Er wordt rekening gehouden met dorstige en hongerige bezoekers en voor het weekend houden we een feestje paraat. Samengevat: eind oktober wordt een waanzinnig niet te missen filmfeest!

De Nieuwe Banier (Banierstraat 1 / aan het Ammersooiseplein) geeft toegang tot Episode 2. De films en aanvullende exposities en presentaties vinden plaats in de twee zalen en aangrenzende ruimtes op de begane grond en eerste verdieping.

Het volledige programma is binnenkort te vinden op www.noorderbioscoop.nl

Word lid van ‘Vrienden van Noorder Bioscoop Rotterdam’ wanneer je het initiatief een warm hart wil toedragen. (https://www.facebook.com/groups/132557730105354/)

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_5523.jpg