Niet zwemmen in de Kralingse Plas

Een duik in de Kralingse Plas is niet aan te raden en een wandeling langs het water kan de neus onaangenaam verrassen. Er is blauwalg vastgesteld in de Kralingse Plas, en zolang de zon schijnt is die niet te bestrijden.

Schuldige

Schuldige van het veroorzaken van de blauwalg is het extreem droge jaar. Daardoor is het hoogheemraadschap Schieland/Krimpenerwaard genoodzaakt om extra water toe te voegen aan de plas. Dat water is fosfaatrijker dan regenwater, en fosfaat is een bron van voedsel niet alleen voor waterplanten, ook voor blauwalgen. Zolang het niet flink gaat regenen, is de blauwalg nauwelijks te bestrijden. De gemeente Rotterdam heeft al wel een paar keer met een schepnet blauwalgen verwijderd.

Gevaarlijk voor de gezondheid

Door het voorkomen van de blauwalg in Kralingse Plas wordt zwemmen ontraden. Er zijn waarschuwingsborden bij het strand geplaatst. Zwemmen in water met blauwalg kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Het doorslikken van zwemwater kan klachten veroorzaken variërend van hoofdpijn, huidirritatie, misselijkheid, diarree tot koorts.

Grondige opknapbeurt Kralingse Plas

Het hoogheemraadschap Schieland/Krimpenerwaard is net een grondige schoonmaakbeurt van een paar miljoen euro aan het afronden. Op de bodem van de Kralingse plas is gebaggerd om de waterkwaliteit te verbeteren, én de blauwalg minder de kans te geven. Dit extreem droge weer is een domper op al dat werk, zegt Jack Hemelraad van het hoogheemraadschap. De enige oplossing is een hele slechte zomer, maar dat wenst Hemelraad niemand toe.

Bron: rijnmond.nl

 

Gerelateerde artikelen

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_5741.jpg