ArtVintageMARKET in de MiniMall hofbogen

Oude Noorden

Een vernieuwende combinatie van hedendaagse kunst en vintage merchandise. Op 24 september aanstaande presenteert ArtVintageMARKET maar liefst 28 deelnemers, wiens kunstobjecten en unieke vintage merchandise te zien zijn in de MINI MALL te Rotterdam. Hedendaagse kunstwerken van nog onbekende, talentvolle kunstenaars, gecombineerd met zowel reproducties als echte vintage van bekende designers als christian Dior, Hermès, Pierre Cardin, Lanvin, Pierre Paulin, Gispen, Ico Parisi en Mario Bellini, worden in stijlvolle woonsettings tentoongesteld. Het gevarieerde aanbod, waarin de prijzen uiteenlopen van 10 tot 1500 euro, maakt dat ArtVintageMARKET toegankelijk is voor iedereen! Kortom, een evenement dat de bezoeker inspireert tot het toepassen van art en vintage binnen zijn eigen lifestyle.

Uitzonderlijke kunstwerken van Nederlandse bodem
Kunstenaars uit heel het land hebben speciaal voor ArtVintageMARKET hun beste kunstwerken beschikbaar gesteld - van 3D-objecten van de Amsterdamse kunstenares Mariska Mell tot documentairefotografie van Herb Alfonso. ArtVintageMARKET zorgt voor een divers aanbod aan kunstdisciplines, passend in de stijl van de vintage woonsettings. Met trots geven twaalf jonge kunstenaars uit heel het land u een kijkje in hun kunstcollectie.

Kunstenaars:
Jared Coffin, Janice M.M., Tinus Teder, Herb Alfonso, Bonne Knibbe, Dear Hunter, Josephine Baan, Dave Pixelshift, Iris Deppe, Mariska Mell, Ready2Rumbl, Lotte Teusink.

Het retrospectief van mode en interieurdesign
De op ArtVintageMARKET te koop aangebodene vintage items zijn meer dan alleen gebruikte kleding- en meubelstukken! Bezoekers kunnen hier terecht voor kwalitatieve en waardevolle designstukken uit de jaren 20-90.  ArtVintageMARKET staat opgesteld in unieke vintage woonsettings, waarin zestien vintagespecialisten hun bijzondere en onderling van elkaar verschillende verzamelingen aan vintage items tentoonstellen.

Fashion Vintage
1953 Retro & Chic, Attic Empire, GLOBSHOP, Jutka & Riska, Vintage & Labels by Hendrikus, Redress Vintage, Doortje Vintage, Elselein Vintage.

Interieur Vintage
Artbrokerdesign, Destijds Design, Seventies Design, Ztijl, Nummer 13, Kameleon Design, Visavu Design, Contemporary Showroom.

 

 

Gerelateerde artikelen

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_5405.jpg