TEC ART, kunst en technologie festival

TEC ART is hèt nieuwe kunst en technologie festival tijdens Art Rotterdam Week. Een andere kunstbeleving rond de Kop van Zuid met een eigentijdse en inspirerende synthese van spraakmakende kunst, technologie, architectuur, en audiovisueel avontuur.

De reuzenrobot van Boris Tellegen in de hal van het nieuwe NS station heet je welkom bij TEC ART. Het Drijvend Paviljoen nabij de Erasmusbrug wordt getransformeerd in futuristische domes met werk van Joris Strijbos, Semiconductor (UK), Paul Prudence (UK), e.a. TEC ART in de 5000 m2 van de Warehouse, Fenixloods 1 is een avontuurlijke tocht door een mix van een cyberpunkkermis, grindcore-karaoke-club, kunstzaal, laboratorium, chill-out, game area, discotheek, ruimteschip, teknoparty.

Je kunt er eten, drinken, dansen, gamen, virtual reality beleven, mensen ontmoeten bij de bar van de Miele Spacestation, innovatieve kunstwerken bespelen, natuurkundige experimenten beleven, gestoorde JODI YouTube-mash-up films kijken, bijzondere boeken/kunstwerken/tijdschriften/kleding bekijken en kopen. Je kunt er pop-up  fashion shows verwachten, paardenrobots zien bewegen, ceramische auto's laten draaien, en mechanische slangen zien filmen, speed-lezingen over drones en privacy ervaren, presentaties van de Nederlandse ruimtevaart industrie bekijken, en meer!!

Het centrale thema luidt Operating Manual for SPACESHIP EARTH, vrij naar de Amerikaanse visionair en architect Buckminster Fuller.

Met werk van o.a. JODI, Alicia Framis, Daan Roosegaarde, Nicolas Provost, Jonathan Meese, Edwin van der Heide, David Cerny, Teun Castelein, Arno Coenen, Broersen en Lukacs, Charles of London, Maartje Dijkstra, Boris Tellegen en vele anderen. Met dagelijks live-acts, muziek, lezingen, eten, drinken en meer.

TEC ART      5-9 feb, Fenixloods 1, Drijvend Paviljoen, Hal Centraal Station

TEC ART cyber party opent Art Rotterdam Week, woensdag 5 febr 20-02 u, Drijvend Paviljoen, Kop van Zuid. tickets 10 euro

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_0075.jpg