TEC ART, kunst en technologie festival

TEC ART is hèt nieuwe kunst en technologie festival tijdens Art Rotterdam Week. Een andere kunstbeleving rond de Kop van Zuid met een eigentijdse en inspirerende synthese van spraakmakende kunst, technologie, architectuur, en audiovisueel avontuur.

De reuzenrobot van Boris Tellegen in de hal van het nieuwe NS station heet je welkom bij TEC ART. Het Drijvend Paviljoen nabij de Erasmusbrug wordt getransformeerd in futuristische domes met werk van Joris Strijbos, Semiconductor (UK), Paul Prudence (UK), e.a. TEC ART in de 5000 m2 van de Warehouse, Fenixloods 1 is een avontuurlijke tocht door een mix van een cyberpunkkermis, grindcore-karaoke-club, kunstzaal, laboratorium, chill-out, game area, discotheek, ruimteschip, teknoparty.

Je kunt er eten, drinken, dansen, gamen, virtual reality beleven, mensen ontmoeten bij de bar van de Miele Spacestation, innovatieve kunstwerken bespelen, natuurkundige experimenten beleven, gestoorde JODI YouTube-mash-up films kijken, bijzondere boeken/kunstwerken/tijdschriften/kleding bekijken en kopen. Je kunt er pop-up  fashion shows verwachten, paardenrobots zien bewegen, ceramische auto's laten draaien, en mechanische slangen zien filmen, speed-lezingen over drones en privacy ervaren, presentaties van de Nederlandse ruimtevaart industrie bekijken, en meer!!

Het centrale thema luidt Operating Manual for SPACESHIP EARTH, vrij naar de Amerikaanse visionair en architect Buckminster Fuller.

Met werk van o.a. JODI, Alicia Framis, Daan Roosegaarde, Nicolas Provost, Jonathan Meese, Edwin van der Heide, David Cerny, Teun Castelein, Arno Coenen, Broersen en Lukacs, Charles of London, Maartje Dijkstra, Boris Tellegen en vele anderen. Met dagelijks live-acts, muziek, lezingen, eten, drinken en meer.

TEC ART      5-9 feb, Fenixloods 1, Drijvend Paviljoen, Hal Centraal Station

TEC ART cyber party opent Art Rotterdam Week, woensdag 5 febr 20-02 u, Drijvend Paviljoen, Kop van Zuid. tickets 10 euro

 

Gerelateerde artikelen

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_0138.jpg