Kunst in alle vormen op Art at the Warehouse

Art at the Warehouse is het nieuwe kunstenfestival van Rotterdam. In de ruwe omlijsting van de oude fabriekshal Fenixloods 1 op Katendrecht, wordt van 5 t/m 10 februari 2013 een kunstbeurs, expositie en multidisciplinair muziek-,  performance- en kunstenfestival in één georganiseerd!

In de Art Rotterdam Week verrast Art at the Warehouse met een vernieuwende totaalbeleving van kunst voor de bezoeker en een warm bad voor de verzamelaar. Hedendaagse kunst wordt niet louter getoond, maar gevoeld, geproefd, gehoord en ervaren.

Meneer Delta opent Kunstbeurs 
Met gepaste trots kunnen we aankondigen dat niemand minder dan Hans Sonnenberg, Meneer Delta himself, de kunstbeurs Art at the Warehouse opent op dinsdag 5 februari. Delta vierde in 2012 nog zijn 50-tigste verjaardag als galerie met o.a. een tentoonstelling en schenking ter waarde van 30 miljoen aan Museum Boijmans van Beuningen. Delta heeft in zijn positie als galeriehouder en verzamelaar een niet te onderschatten rol gespeeld in de Rotterdamse kunstwereld en nog steeds!

Divers aanbod van hedendaagse kunst met o.a. Galerie Ramakers en Livingstone Gallery

De kunstbeurs presenteert een divers aanbod van hedendaagse kunst door gerenommeerde (inter)nationale galeries, zoals drie galeries uit de top 10 van Nederlands beste galeriehouders; Galerie Majke Hüsstege, Livingstone  Gallery en Galerie Ramakers. Er wordt werk getoond (en verkocht) van o.a. fotograaf Marc Lagrange (CMPV) die met zijn levensgrote analoge foto’s de vrouw als pure verleidsters, maar tegelijkertijd verleidelijk puur portretteert en de indrukwekkende schilderijen van Simon Schrikker (Livingstone Gallery). Zijn dierbeelden roepen heftige reacties op, zoals pijn angst en mededogen, maar zijn schilderijen laten vooral ook de verf zelf spreken. Voor een volledig overzicht van de galeries en hun kunstenaars kan men terecht op www.art-warehouse.nl.

Live at the Warehouse met o.a. Jules Deelder, Dave von Raven en Edwin Jacobs

Art at the Warehouse presenteert elke avond een kunstenaar op artistieke, muzikale en culinaire wijze: Live at the Warehouse. Elke dag vanaf 17:00 uur de favoriete plaatjes, het lievelingsmenu, in gesprek met en live! Rotterdammer avant-la-lettre en tevens het steevast in maatpak gestoken frontman van nederbeat-formatie The Kik, Dave von Raven bijt het spits af op woensdag 6 februari. Met een ongezouten mening over alles en niks; flauwekul is immers ook een kunst.  Het enige echte levende kunstwerk van Rotterdam, onze nachtburgemeester, Jules Deelder vertelt wat bij hem aan de muur mag op vrijdag 8 februari. Samen met De Deeldeliers geeft Deelders ook nog een swingende literaire show weg. Op zondagmiddag 10 februari vanaf 15:00 uur bewijst niemand minder dan de Directeur van Centraal Museum Utrecht Edwin Jacobs zijn DJ kunsten. Het vervolg een van succesvol optreden op Incubate Festival 2012!

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_5405.jpg