Kunst in de Huiskamer

Altijd al een keer in die flat in Blijdorp binnen willen kijken? Nieuwsgierig naar hoe een kunstenaar woont en werkt? Kunstenaars in Rotterdam-Noord openen hun deur in het weekend van 28 en 29 juni 2014 tijdens Kunst in de Huiskamer (KIDH). Ze tonen hun kunst op een intieme locatie: hun huis.

Kunst in de Huiskamer dompelt Blijdorp, Bergpolder en de Provenierswijk een weekend lang onder in kunst, poëzie en muziek. Na het succesvolle thema van vorig jaar, Art Seeks Lover, is het thema dit jaar Arts’ Haven. Sommige bewoners nodigen in hun huiskamer een gastkunstenaar uit en bieden zo een 'toevluchtsoord' aan een (andere) kunstenaar.

Kunstenaars maken speciaal voor ons thema Arts’ Haven uniek werk. Bezoekers kunnen het hele weekend in de huiskamers en online op dit kunstwerk bieden. Voor een prikkie neemt de hoogste bieder het prachtige werk mee naar huis.

De wijk Blijdorp zal tijdens het weekend van KIDH14 een ontmoetingsplek worden vol spannende culturele activiteiten en wordt het voor elke bezoeker een avontuur om in contact te komen met diverse kunstvormen zoals schilderijen, objecten, installaties, foto's en poëzie.

De deelnemers zijn: Ada Holleman, Maurits Ippel, Carla Lensen, Ka Yee Li, Astrid Meijer, Anneke Renes, Henning Rosenbrock, Zorah Splinter, Emile Steginga, Els van Teeffelen, Steini Thorsson, Karin de Visser, Christina de Vos, Trubus Sanwirjatmo, Reinier van Mourik, Gerda Blees, Erika de Stercke, Eddy Geerlings, Anne van Winkelhof.

Programma:

Zaterdag 28 juni

10:00 Start KIDH-veiling online

13:00 Offciële opening Noorderhavenkade 97, met muziek van singer songwriter Sir Ian

14:00 Start kunstroute (tot 19:00); start KIDH-veiling in huiskamer, dichters op locatie tot 18:00

Zondag 29 juni

14:00 Kunstroute (tot 19:00), dichters op locatie tot 18:00

14:00 KIDH-veiling (online en in huiskamer) tot 17:00

Bron: rotterdamsuitburo.nl

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_0651.jpg