Kunst geïnspireerd op nieuw land Maasvlakte 2

In samenwerking met de SKVR Vrije academie organiseert het Havenbedrijf Rotterdam de tentoonstelling ‘Nieuwe grenzen, nieuwe impressies’ in FutureLand. Het informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2 toont het resultaat van een teken- en schilder concours dat in de zomer van 2011 werd georganiseerd op het nieuw aangelegde land. Zeventig amateurkunstenaars werden uitgedaagd hun impressie op de grens van bestaand en gecultiveerd landschap te verbeelden. De tentoonstelling ‘Nieuwe grenzen, nieuwe impressies’ is gratis toegankelijk en te bezoeken vanaf zondag 4 maart tot dinsdag 29 mei.

Het landschap als inspiratiebron
De schilderijen die in FutureLand worden geëxposeerd, hebben één overeenkomst. Alle amateurkunstenaars en schilders lieten zich inspireren door één van de grote thema’s uit de kunstgeschiedenis; ‘Het landschap’. Nico Kervezee, als coördinator vanuit SKVR verantwoordelijk voor de organisatie, is erg enthousiast over het resultaat: “Het nieuwe land van Maasvlakte 2 werkt ontzettend inspirerend. Aan de ene kant keken de kunstenaars uit over de ongerepte natuur van de Noordzee en aan de andere kant het industriegebied van de huidige Maasvlakte. Het was een unieke ervaring voor de amateurkunstenaars omdat je dit gedeelte van het nieuwe land niet zomaar mag betreden vanwege de aanlegwerkzaamheden.”

 

Praktische informatie

Tentoonstelling: ‘Nieuwe grenzen, nieuwe impressies’.

Geopend: vanaf zondag 4 maart tot dinsdag 29 mei.

Toegang: gratis entree.

Locatie: FutureLand, informatiecentrum aanleg Maasvlakte 2 (www.futureland.nl).

De tentoonstelling ‘Nieuwe grenzen, nieuwe impressies’ wordt ondersteund door Gemeentearchief Rotterdam en Maritiem Museum Rotterdam.

 

Een nieuw stukje Nederland
Sinds 1 september 2008 wordt door het Havenbedrijf Rotterdam gebouwd aan een nieuw stukje Nederland. De grens van de provincie Zuid-Holland op de Noordzee is er bij Koninklijk Besluit enkele jaren geleden speciaal voor verlegd. Direct ten westen van het huidige haven- en industriegebied wordt onder de naam Maasvlakte 2 in de Noordzee een nieuwe Europese toplocatie voor havenactiviteiten en industrie gecreëerd.
Bron: Havenbedrijf Rotterdam N.V. ©

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_0589.jpg