OBJECT Rotterdam opent scheepsdeuren

Reis door de wereld van design - Op donderdag 5 februari opent OBJECT Rotterdam haar scheepsdeuren. Gedurende vier dagen staat het beroemde cruiseschip SS Rotterdam in het teken van design; van mode en interieur tot beeldende kunst en architectuur.

Meer dan 50 nationale en internationale deelnemers tonen hun bijzondere objecten uit verschillende kunstdisciplines. De uitzonderlijke locatie geeft een extra dimensie aan de geëxposeerde werken en de sfeer op de beurs.

 

Ontdekkingstocht

Bezoekers van OBJECT Rotterdam gaan deze editie op ontdekkingstocht door verschillende ruimtes van het schip. In de historische La Fontaine zaal presenteren zich 20 deelnemers die werken met bijzondere materialen. Monumentale objecten van keramiek en marmer worden afgewisseld met ontwerpen van hout en textiel. De Glass Enclosed Promenade is een groot overdekt buitendek met prachtig uitzicht waar nog eens 35 deelnemers hun designs tentoonstellen. Hier vind je unieke mode- en woonaccessoires maar ook productontwerpen en industriële producten in kleine oplage. Vanuit deze promenade kan de bezoeker een kijkje nemen op de indrukwekkende boeg van het schip.

Deelnemers

De (voorlopige) selectie deelnemers van OBJECT Rotterdam 2015 bestaat uit:

Aleksandra Gaca, Arnout Visser, Bořek Šípek, Dimitri Kruithof, Esther Stasse, Femke Woltering, Floris Hovers, Floris Wubben, Fransje Killaars, Gallery Adoráble, Giedre Lisauskaite&Mio Fujimaki, Harriet Bakker, Heetman|Patijn, ImmersRosa, Isabel Quiroga, Jacob de Baan, Jan Koen Lomans, Juliette Warmenhoven, Kim Wawer, Kranen/Gille, Heleen Lamoree, Lily Lanfermeijer, Linda Nieuwstad, Lizan Freijsen, Maaike Knibbe, Maniera, Margreeth Olsthoorn, Maria Hees, Martina Lasinger, Milo Dool, New Window, Nienke Janssen, NL=US, Noman, Pepavana, Peli Design, Philip Lüschen, Pleunie Buyink, Rachel Sellem, Rietveld Academie, Roeland Otten, Rogier Arents, Stephan Siepermann, Studio Drip, Studio Friso, Studio Goof, Studio Gutedort, Studio Theun, Teresa Palmieri, Thier&Van Daalen, Tjeerd Veenhoven, Renate Vos, Zuiderzeemuseum, ZWARD.

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_0227.jpg