Museum Rotterdam organiseert Fairtrade Ontbijt

Op zaterdag 14 mei is het World Fair Trade Day. Daarom organiseren dit jaar op en rond 14 mei mensen over de hele wereld Fairtrade Ontbijtjes. Thuis, maar ook in restaurants, in winkels, op scholen en in bedrijfskantines. Lees hier hoe jij kan meegenieten van deze actie van Fairtrade Gemeenten, Fair Trade Original, Wereldwinkels en WAAR. In Rotterdam wordt het initiatief genomen door Museum Rotterdam i.s.w. met het GroenMuseum. Inschrijven is wel noodzakelijk gezien het aantal (beperkte) plaatsen.

World Fair Trade Day. Doe mee en laat zien dat jouw organisatie fairtrade ook een warm hart toedraagt. Organiseer op of rond 14 mei een Fairtrade Ontbijt.

Waarom meedoen?
Door fairtrade producten in te kopen en te gebruiken bied je boeren en producenten in ontwikkelingslanden de kans om een beter bestaan op te bouwen. Daarnaast zijn fairtrade producten natuurlijk ook erg lekker. Een goede start voor iedereen dus!

Fair Trade
Eerlijke handel of fair trade bevordert de duurzame ontwikkeling in de internationale handel, met name bij de export van arme landen naar rijke Westerse landen. Fair trade betekent dat bijvoorbeeld koffieboeren, cacaoboeren of bananenboeren in Latijns-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië een eerlijke prijs krijgen voor hun exportproducten. Een prijs die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten, en niet een prijs die wordt bepaald door de verhoudingen op de internationale markt. Fairtrade-producten dienen daarnaast te voldoen aan strenge milieueisen.

Fairtrade-producten zijn in Nederland en België herkenbaar aan het Max Havelaarkeurmerk en worden verkocht in wereldwinkels, supermarkten, warenhuizen en natuurvoedingswinkels.

 

Gerelateerde artikelen

Festival Jazz International Rotterdam klaar voor de start!

We zijn ontzettend blij dat we je op 29, 30 en 31 oktober en 1 november 2020 onder aangepaste omstandigheden toch een cocktail van de beste Rotterdamse jazz en de spannendste muzikale ontdekkingen kunnen aanbieden. Dat doen we in de coronaproof clubsetting van LantarenVenster, waar we elke dag een 'pakketje' jazzconcerten aanbieden in een vroege én late show. In deze nieuwsbrief tippen we je alvast een aantal highlights van ons programma!

 
Over WFFR - Het verhaal van de natuur

WFFR is een meerdaags filmfestival voor natuurfilms. Het festival vindt plaats van  27 oktober t/m 1 november in bioscoop Cinerama in Rotterdam. Dit jaar zijn de films ook online te bekijken. Het volledige programma staat vanaf 1 oktober op onze website. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2020.

 
Gratis naar Museum Rotterdam

Van 5 tot en met 13 september kun je gratis naar Museum Rotterdam. Het museum hoopt op deze manier zo veel mogelijk Rotterdammers te laten zien dat het belangrijk is dat het open blijft.
De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) adviseerde eerder dit jaar om Museum Rotterdam vanaf volgend jaar geen subsidie meer te geven. Hierdoor dreigt een sluiting van het museum.

 
IMG_4022.jpg