Museum Rotterdam en nog een Museum Rotterdam

Een foutje, een wel erg slechte voorbereiding of orientatie, of toch gewoon een ambtelijke overschatting? De naam Museum Rotterdam wordt al enkele jaren gevoerd door een groepje enthousiaste Rotterdamse kunstenaars / creatievelingen/ initiators.

Hoe kan het dan gebeuren dat ook het Historisch Museum Rotterdam meent te moeten verdergaan onder deze naam. Verwarring is het minste, juridische procedures het meest waarschijnlijke.

Wat lezen we op de site van het Historisch Museum: "HISTORISCH MUSEUM ROTTERDAM wordt MUSEUM ROTTERDAM. Vanaf 1 januari 2011 gaat het Historisch Museum Rotterdam verder onder de naam Museum Rotterdam. Een naam die past bij een museum over de meest dynamische stad van Nederland. Een museum dat niet alleen het verleden koestert, maar ook het heden alle ruimte biedt. Museum Rotterdam kom je overal tegen in de stad, natuurlijk in het Schielandshuis en de Dubbelde Palmboom, maar ook in de wijken en online.

 

Commentaar van de AAGR: "Om te spreken met onze Gallische vrienden Asterix en Obelix " rare lui die ambtenaren". " Deze actie gaat uiteraard een staartje krijgen, het zal wel weer een juridisch steekspel gaan worden. Wij zijn er klaar voor.

http://www.museumrotterdam.com

http://www.museumrotterdam.info

 

Gerelateerde artikelen

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_0502.jpg