Museum Rotterdam en nog een Museum Rotterdam

Een foutje, een wel erg slechte voorbereiding of orientatie, of toch gewoon een ambtelijke overschatting? De naam Museum Rotterdam wordt al enkele jaren gevoerd door een groepje enthousiaste Rotterdamse kunstenaars / creatievelingen/ initiators.

Hoe kan het dan gebeuren dat ook het Historisch Museum Rotterdam meent te moeten verdergaan onder deze naam. Verwarring is het minste, juridische procedures het meest waarschijnlijke.

Wat lezen we op de site van het Historisch Museum: "HISTORISCH MUSEUM ROTTERDAM wordt MUSEUM ROTTERDAM. Vanaf 1 januari 2011 gaat het Historisch Museum Rotterdam verder onder de naam Museum Rotterdam. Een naam die past bij een museum over de meest dynamische stad van Nederland. Een museum dat niet alleen het verleden koestert, maar ook het heden alle ruimte biedt. Museum Rotterdam kom je overal tegen in de stad, natuurlijk in het Schielandshuis en de Dubbelde Palmboom, maar ook in de wijken en online.

 

Commentaar van de AAGR: "Om te spreken met onze Gallische vrienden Asterix en Obelix " rare lui die ambtenaren". " Deze actie gaat uiteraard een staartje krijgen, het zal wel weer een juridisch steekspel gaan worden. Wij zijn er klaar voor.

http://www.museumrotterdam.com

http://www.museumrotterdam.info

 

Gerelateerde artikelen

Festival Jazz International Rotterdam klaar voor de start!

We zijn ontzettend blij dat we je op 29, 30 en 31 oktober en 1 november 2020 onder aangepaste omstandigheden toch een cocktail van de beste Rotterdamse jazz en de spannendste muzikale ontdekkingen kunnen aanbieden. Dat doen we in de coronaproof clubsetting van LantarenVenster, waar we elke dag een 'pakketje' jazzconcerten aanbieden in een vroege én late show. In deze nieuwsbrief tippen we je alvast een aantal highlights van ons programma!

 
Over WFFR - Het verhaal van de natuur

WFFR is een meerdaags filmfestival voor natuurfilms. Het festival vindt plaats van  27 oktober t/m 1 november in bioscoop Cinerama in Rotterdam. Dit jaar zijn de films ook online te bekijken. Het volledige programma staat vanaf 1 oktober op onze website. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2020.

 
Gratis naar Museum Rotterdam

Van 5 tot en met 13 september kun je gratis naar Museum Rotterdam. Het museum hoopt op deze manier zo veel mogelijk Rotterdammers te laten zien dat het belangrijk is dat het open blijft.
De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) adviseerde eerder dit jaar om Museum Rotterdam vanaf volgend jaar geen subsidie meer te geven. Hierdoor dreigt een sluiting van het museum.

 
IMG_0625.jpg