Museum Rotterdam "gratis events blijven bestaan"

Het zal je maar gebeuren. Timmer je als groep rustig jarenlang aan de kunstzinnige weg in Rotterdam onder de naam Museum Rotterdam, komen een aantal ambtenaren op het luminues idee de naam van het Historisch museum Rotterdam (HMR) te veranderen in, jawel, Museum Rotterdam.

Schijnbaar slecht op de hoogte wat er leeft en gebeurt in het Rotterdamse kunst en event circuit. Verwarring alom. Zeker bij de aankondiging van events in Rotterdam zal er de nodige frustatie bij bezoekers optreden als blijkt dat ze op de verkeerde locatie hun opwachting maken.

De reactie van de Artist Adventures Group Rotterdam (AAGR) is er een van verbazing en ook wel ongeloof. Hoe ondoordacht kan het zijn om zomaar een bestaande naam te gebruiken, zeker als de bestaande instantie (HMR - redactie) zich op vrijwel hetzelfde terrein wil gaan begeven. Toeval? Wat denk jij zelf, wat ons van de AAGR betreft: "toeval bestaat niet". 
Doki Bac (internetjournalist)

Naar de website van Museum Rotterdam

 

 

Gerelateerde artikelen

Festival Jazz International Rotterdam klaar voor de start!

We zijn ontzettend blij dat we je op 29, 30 en 31 oktober en 1 november 2020 onder aangepaste omstandigheden toch een cocktail van de beste Rotterdamse jazz en de spannendste muzikale ontdekkingen kunnen aanbieden. Dat doen we in de coronaproof clubsetting van LantarenVenster, waar we elke dag een 'pakketje' jazzconcerten aanbieden in een vroege én late show. In deze nieuwsbrief tippen we je alvast een aantal highlights van ons programma!

 
Over WFFR - Het verhaal van de natuur

WFFR is een meerdaags filmfestival voor natuurfilms. Het festival vindt plaats van  27 oktober t/m 1 november in bioscoop Cinerama in Rotterdam. Dit jaar zijn de films ook online te bekijken. Het volledige programma staat vanaf 1 oktober op onze website. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2020.

 
Gratis naar Museum Rotterdam

Van 5 tot en met 13 september kun je gratis naar Museum Rotterdam. Het museum hoopt op deze manier zo veel mogelijk Rotterdammers te laten zien dat het belangrijk is dat het open blijft.
De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) adviseerde eerder dit jaar om Museum Rotterdam vanaf volgend jaar geen subsidie meer te geven. Hierdoor dreigt een sluiting van het museum.

 
IMG_3292.jpg