Avond van het Stadsinitiatief

Op woensdag 28 november staat de Burgerzaal van het Rotterdamse Stadhuis in het teken van ‘De avond van het Stadsinitiatief’. Een energieke avond waarop initiatiefnemers het podium krijgen om hun plan of idee te presenteren aan de board en aan de Rotterdammers. Daarnaast ontmoeten initiatiefnemers ambassadeurs, experts, partners en elkaar om hun plannen te versterken of te verbinden. Ook krijgt de pers de ruimte om te praten met alle aanwezigen. Verantwoordelijk wethouder Korrie Louwes is ook aanwezig om met de plannenmakers in gesprek te gaan.

Programma

De avond van het Stadsinitiatief is van 18.30 tot 22.30 uur in het stadhuis op Coolsingel 40.

18.30 uur         Inloop

19:00 uur         Opening door voorzitter board Marianne van den Anker

19.30 uur         Start presentaties (max 15 x 10 minuten) in Trouwzaal

In Burgerzaal is er de mogelijkheid te netwerken en te spreken met initiatiefnemers, betrokkenen.

Stadsinitiatief
Met het Stadsinitiatief daagt het stadsbestuur Rotterdammers uit om hun grootse ideeën, dromen of wensen voor de stad uit te werken in een concreet plan. De gemeente stelt deze ronde 2,5 miljoen euro beschikbaar. Tot 14 februari 2013 kunnen plannen worden ingediend.

De Rotterdamse stadsinitiatieven

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_5615.jpg