Er is een recordaantal Stadsinitiatieven ingediend

De tweede ronde van het Stadsinitiatief heeft 120 inzendingen opgeleverd, 27 meer dan vorig jaar. Wethouder Korrie Louwes neemt de opbrengst op de avond van Valentijnsdag, donderdagavond.


De boardleden gaan de ingediende plannen beoordelen. Initiatiefnemers krijgen vanavond in WORM (Boomgaardsstraat 71) nog éénmaal de kans om de boardleden te overtuigen van hun project

 

Wethouder Louwes (participatie) is enthousiast over de ingediende plannen: ‘Vorig jaar waren we al ontzettend trots op 93 initiatieven. In deze ronde hebben we nóg veel meer innovatieve, creatieve, energieke plannen binnen gekregen waaruit blijkt hoeveel mooie ideeën er in de stad leven.’

De board 
De boardleden zijn nu aan zet. Zij investeren hun tijd en kennis in het Rotterdamse Stadsinitiatief. De board bestaat uit zes onafhankelijke leden. Marianne van den Anker, voorzitter van de board: ‘Wij gaan nu aan de slag en alle plannen beoordelen. We gaan niet over een nacht ijs, we maken een selectie van de beste initiatieven op basis van een aantal criteria.’ Centraal bij deze beoordeling staat de betekenis voor de stad en of het plan is te realiseren (ook in financiële zin). De selectie wordt op 10 april bekend gemaakt. Rotterdammers zijn dan weer aan zet. Vanaf 23 mei kunnen ze hun stem uitbrengen op hun favoriete Stadsinitiatief. Op 1 juni is het winnende Stadsinitiatief bekend. De gemeente stelt € 2,5 miljoen beschikbaar voor dit plan. Daarnaast wordt ook een eigen bijdrage gevraagd. Dit kan een eigen bijdrage in tijd, middelen en/of geld zijn.

Stadsinitiatief
De gemeente Rotterdam wil de samenwerking met Rotterdamse inwoners en organisaties versterken en hen op een andere manier tegemoet treden. Hiervoor heeft de gemeente het Stadsinitiatief in het leven geroepen. Rotterdammers kunnen meedenken en mee bouwen aan een mooie en aantrekkelijke stad. Het Stadsinitiatief ondersteunt mensen die trots zijn op hun stad en een idee hebben Rotterdam nog mooier en leuker te maken. Wethouder Korrie Louwes: ‘Als stad willen we  blijven investeren in goede ideeën en ruimte bieden aan onze bewoners om deze ook zelf te realiseren.’

 

 

Gerelateerde artikelen

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_5741.jpg