Er is een recordaantal Stadsinitiatieven ingediend

De tweede ronde van het Stadsinitiatief heeft 120 inzendingen opgeleverd, 27 meer dan vorig jaar. Wethouder Korrie Louwes neemt de opbrengst op de avond van Valentijnsdag, donderdagavond.


De boardleden gaan de ingediende plannen beoordelen. Initiatiefnemers krijgen vanavond in WORM (Boomgaardsstraat 71) nog éénmaal de kans om de boardleden te overtuigen van hun project

 

Wethouder Louwes (participatie) is enthousiast over de ingediende plannen: ‘Vorig jaar waren we al ontzettend trots op 93 initiatieven. In deze ronde hebben we nóg veel meer innovatieve, creatieve, energieke plannen binnen gekregen waaruit blijkt hoeveel mooie ideeën er in de stad leven.’

De board 
De boardleden zijn nu aan zet. Zij investeren hun tijd en kennis in het Rotterdamse Stadsinitiatief. De board bestaat uit zes onafhankelijke leden. Marianne van den Anker, voorzitter van de board: ‘Wij gaan nu aan de slag en alle plannen beoordelen. We gaan niet over een nacht ijs, we maken een selectie van de beste initiatieven op basis van een aantal criteria.’ Centraal bij deze beoordeling staat de betekenis voor de stad en of het plan is te realiseren (ook in financiële zin). De selectie wordt op 10 april bekend gemaakt. Rotterdammers zijn dan weer aan zet. Vanaf 23 mei kunnen ze hun stem uitbrengen op hun favoriete Stadsinitiatief. Op 1 juni is het winnende Stadsinitiatief bekend. De gemeente stelt € 2,5 miljoen beschikbaar voor dit plan. Daarnaast wordt ook een eigen bijdrage gevraagd. Dit kan een eigen bijdrage in tijd, middelen en/of geld zijn.

Stadsinitiatief
De gemeente Rotterdam wil de samenwerking met Rotterdamse inwoners en organisaties versterken en hen op een andere manier tegemoet treden. Hiervoor heeft de gemeente het Stadsinitiatief in het leven geroepen. Rotterdammers kunnen meedenken en mee bouwen aan een mooie en aantrekkelijke stad. Het Stadsinitiatief ondersteunt mensen die trots zijn op hun stad en een idee hebben Rotterdam nog mooier en leuker te maken. Wethouder Korrie Louwes: ‘Als stad willen we  blijven investeren in goede ideeën en ruimte bieden aan onze bewoners om deze ook zelf te realiseren.’

 

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_2365.jpg