Stadsbestuur daagt Rotterdammers uit:Stadsinitiatief

Dinsdag 21 juni is Het Stadsinitiatief Rotterdam van start gegaan. Met Het Stadsinitiatief Rotterdam daagt het stadsbestuur Rotterdammers uit om hun grootse ideeën, dromen of wensen voor de stad uit te werken in een concreet plan. Via rotterdam.nl/stadsinitiatief kunnen Rotterdammers hun stadsinitiatief indienen. De gemeente Rotterdam stelt over de periode van vier jaar geld ter beschikking voor de beste ideeën.

Wethouder Korrie Louwes (arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie en participatie) wil dat het Stadsinitiatief in de stad gaat leven: “Het Stadsinitiatief moet ervoor zorgen dat Rotterdammers actief een bijdrage gaan leveren. Met dit project willen we Rotterdammers in de gelegenheid stellen om hun grootse droom of idee voor de stad te verwezenlijken. Het gaat om concrete plannen met impact voor een grote groep Rotterdammers. Rotterdam kent een rijke traditie van bewonersinitiatieven. Het Stadsinitiatief stelt Rotterdammers in de gelegenheid om dromen die gedeeld worden door veel Rotterdammers te laten uitgroeien tot iconen die het verschil in de stad kunnen maken.”

Selectieprocedure
Om ideeën haalbaar te maken zijn ambassadeurs aangesteld. Dit zijn prominente Rotterdammers die zorgen dat de plannen zodanig gaan leven dat er investeerders worden gevonden binnen het bedrijfsleven of onder kapitaalkrachtige particulieren. De ambassadeurs zullen de meest kansrijke ideeën oppakken en in de etalage zetten. Ze maken samen met de initiatiefnemer van een concept een concreet plan dat uitgevoerd kan worden.

Uit de inzendingen waar ambassadeurs aan bij hebben gedragen kiest een deskundige jury, de board, de vijf beste initiatieven. De board is onder voorzitterschap van oud-wethouder Marianne van den Anker. De initiatieven worden ingedeeld in thema’s. De thema’s waarop geselecteerd wordt zijn: sportparticipatie, culturele ontwikkeling en bruisende stad. Verder kijkt de board naar het draagvlak. Alle criteria zijn na te lezen op de website van het Stadsinitiatief.) maakt de Daarna zijn de Rotterdammers weer aan zet, want iedereen kan een stem uitbrengen op één van de vijf genomineerden. De Rotterdammers kiezen uiteindelijk zelf welk Stadsinitiatief wordt uitgevoerd.

Stadsinitiatief 2011-2012
Voor het eerste idee hebben Rotterdammers tot 31 december de mogelijkheid hun initiatief in te dienen. Eind februari 2012 presenteert de board een selectie van de vijf beste stadsinitiatieven. In maart 2012 zijn de Rotterdammers aan zet om te stemmen op het beste idee.

 

Gerelateerde artikelen

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_4022.jpg