Stadsfeest voor het stadsinitiatief

Tijdens een groots Stadsfeest in Corso op zaterdagavond 1 juni wordt de winnaar van het Stadsinitiatief bekend gemaakt.

Van 23 mei tot 1 juni 12:00 uur bepalen Rotterdammers vanaf 12 jaar waar de 2,5 miljoen naartoe gaat door te stemmen op hun favoriete Stadsinitiatief. Op zaterdag 1 juni is de finale van Stadsinitiatief 2013. Tijdens een groots Stadsfeest in Corso op zaterdagavond wordt de winnaar van het Stadsinitiatief bekend gemaakt.

Dit feest wordt samen georganiseerd met Rotterdam Unlimited en omgedoopt tot Stadsfeest met optredens van onder meer Pistoleros de la Paz en Ska Cubano. Ook wordt er een speciaal gedicht van stadsdichter Daniël Dee voorgedragen. Rotterdam Unlimited presenteert hiermee een sneakpreview van het nieuwe city-event dat het centrum van 11 t/m 16 juni omtovert in een buzzing binnenstad vol muziek, podia, dans, eten, drinken en een bubbling mix van nationaliteiten. RU with us?

Stadsinitiatief
Popkantoor, Ravottuh, De Groene Marathon, Rotterdam World Wide, Schaatsbaan Rotterdam, Urban Hotspring en Work at School zijn de initiatieven waar Rotterdammers van 12 jaar en ouder vanaf 23 mei op kunnen stemmen. Op 1 juni weten we welke van deze zeven initiatieven heeft gewonnen.

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_0502.jpg