Stadsfeest voor het stadsinitiatief

Tijdens een groots Stadsfeest in Corso op zaterdagavond 1 juni wordt de winnaar van het Stadsinitiatief bekend gemaakt.

Van 23 mei tot 1 juni 12:00 uur bepalen Rotterdammers vanaf 12 jaar waar de 2,5 miljoen naartoe gaat door te stemmen op hun favoriete Stadsinitiatief. Op zaterdag 1 juni is de finale van Stadsinitiatief 2013. Tijdens een groots Stadsfeest in Corso op zaterdagavond wordt de winnaar van het Stadsinitiatief bekend gemaakt.

Dit feest wordt samen georganiseerd met Rotterdam Unlimited en omgedoopt tot Stadsfeest met optredens van onder meer Pistoleros de la Paz en Ska Cubano. Ook wordt er een speciaal gedicht van stadsdichter Daniël Dee voorgedragen. Rotterdam Unlimited presenteert hiermee een sneakpreview van het nieuwe city-event dat het centrum van 11 t/m 16 juni omtovert in een buzzing binnenstad vol muziek, podia, dans, eten, drinken en een bubbling mix van nationaliteiten. RU with us?

Stadsinitiatief
Popkantoor, Ravottuh, De Groene Marathon, Rotterdam World Wide, Schaatsbaan Rotterdam, Urban Hotspring en Work at School zijn de initiatieven waar Rotterdammers van 12 jaar en ouder vanaf 23 mei op kunnen stemmen. Op 1 juni weten we welke van deze zeven initiatieven heeft gewonnen.

 

Gerelateerde artikelen

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_0227.jpg