Finalisten Stadsinitiatief 2013 bekend

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in LantarenVenster zijn vanmiddag de finalisten van het Stadsinitiatief bekend gemaakt. Popkantoor, Ravottuh, De Groene Marathon, World Wide, Schaatsbaan, Urban Hotspring en Work at School, zijn de initiatieven waar Rotterdammers van 12 jaar en ouder vanaf donderdag 23 mei op kunnen stemmen.

Wethouder Korrie Louwes (arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie en participatie): “De board heeft een mooi zevental initiatieven genomineerd. De plannen zijn heel divers en inspireren Rotterdammers op verschillende manieren. Er is aandacht voor sport, cultuur, natuur en de kinderen van de stad. Ik ben zeer benieuwd welk initiatief zal winnen.”

Voorzitter van de board Marianne van den Anker: “De Board heeft met veel genoegen een selectie gemaakt uit de 120 plannen en draagt de zeven genomineerde plannen over aan de Rotterdammers die nu hun stem kunnen laten horen. We hebben er vertrouwen in dat veel Rotterdammers op deze plannen gaan stemmen!”

De zeven finalisten op een rij (alfabetische volgorde):

De Groene Marathon

Popkantoor

Ravottuh

World Wide

Schaatsbaan Rotterdam

Urban Hotspring

Work at School

 

Stadsinitiatief, het vervolg

Vanaf 23 mei zijn de Rotterdammers vanaf 12 jaar aan zet. Dan kunnen zij hun stem uitbrengen op hun favoriete initiatief. Op 1 juni is het winnende Stadsinitiatief bekend. De gemeente stelt maximaal € 2,5 miljoen beschikbaar voor dit plan. Daarnaast wordt ook een eigen bijdrage gevraagd. Dit kan een eigen bijdrage in tijd, middelen en/of geld zijn. Als de winnaar minder dan € 2,5 miljoen nodig heeft, gaat het overige budget naar het initiatief dat als tweede, derde, vierde en/of vijfde is geëindigd, mits het initiatief volledig kan worden uitgevoerd. Hierdoor is het mogelijk dat meerdere initiatieven worden uitgevoerd.

Meer over Stadsinitiatief Rotterdam

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_5741.jpg