Finalisten Stadsinitiatief 2013 bekend

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in LantarenVenster zijn vanmiddag de finalisten van het Stadsinitiatief bekend gemaakt. Popkantoor, Ravottuh, De Groene Marathon, World Wide, Schaatsbaan, Urban Hotspring en Work at School, zijn de initiatieven waar Rotterdammers van 12 jaar en ouder vanaf donderdag 23 mei op kunnen stemmen.

Wethouder Korrie Louwes (arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie en participatie): “De board heeft een mooi zevental initiatieven genomineerd. De plannen zijn heel divers en inspireren Rotterdammers op verschillende manieren. Er is aandacht voor sport, cultuur, natuur en de kinderen van de stad. Ik ben zeer benieuwd welk initiatief zal winnen.”

Voorzitter van de board Marianne van den Anker: “De Board heeft met veel genoegen een selectie gemaakt uit de 120 plannen en draagt de zeven genomineerde plannen over aan de Rotterdammers die nu hun stem kunnen laten horen. We hebben er vertrouwen in dat veel Rotterdammers op deze plannen gaan stemmen!”

De zeven finalisten op een rij (alfabetische volgorde):

De Groene Marathon

Popkantoor

Ravottuh

World Wide

Schaatsbaan Rotterdam

Urban Hotspring

Work at School

 

Stadsinitiatief, het vervolg

Vanaf 23 mei zijn de Rotterdammers vanaf 12 jaar aan zet. Dan kunnen zij hun stem uitbrengen op hun favoriete initiatief. Op 1 juni is het winnende Stadsinitiatief bekend. De gemeente stelt maximaal € 2,5 miljoen beschikbaar voor dit plan. Daarnaast wordt ook een eigen bijdrage gevraagd. Dit kan een eigen bijdrage in tijd, middelen en/of geld zijn. Als de winnaar minder dan € 2,5 miljoen nodig heeft, gaat het overige budget naar het initiatief dat als tweede, derde, vierde en/of vijfde is geëindigd, mits het initiatief volledig kan worden uitgevoerd. Hierdoor is het mogelijk dat meerdere initiatieven worden uitgevoerd.

Meer over Stadsinitiatief Rotterdam

 

Gerelateerde artikelen

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
P1020996.jpg